BIOGRAFI

Timoteij består av tre medlemmar; Bodil Bergström (sång och dragspel), Cecilia Kallin (sång och gitarr) och Elina Thorsell (sång och flöjt), som alla är födda 1991. Gruppen bildades i Skara 2008, där de gick på samma musikgymnasium.

2010 slog Timoteij igenom i Melodifestivalen och blev rikskända över en natt. Med hitlåten ”Kom” och det etnoinspirerande soundet fick de flest röster av svenska folket, och tog sig direkt till final. Bodil, Elina och Cecilia, som då endast var arton år, beskrev det som en "glädjechock". I finalen slutade de på en hedrande femteplats.

Gruppen har med sin medryckande musik turnerat flitigt runt om i hela Sverige, och även till viss del i Europa. De har uppträtt i de största TV-programmen, och blivit mycket populära hos både en äldre och yngre publik. Timoteij har släppt två album och ett flertal singlar som länge låg på topplistorna, samt sålde både guld och platina.

Cecilia, Elina och Bodil har nu större ambitioner än någonsin för bandet, och jobbar just nu med nytt material. Siktet är inställt på Sverige, men ambitionen är att även ta sig utomlands.

”Det nya materialet kommer att andas mer organisk pop, men självklart kommer man att känna igen Timoteij. Vårt nya sound är modernare och fräschare - en naturlig utveckling för 2015. Vi spenderar väldigt mycket tid i studion, och ser fram emot att få dela med oss av våra låtar! Tack för allt stöd ni ger oss - både på spelningar och i sociala medier. Ni är fantastiska!”

© Timoteij 2018
Cookies
Nätdejting helt gratis - hittarätt.net